KONYA / KARATAY - Çatalhüyük Munise Lütfi Onat Anaokulu

May

Ülkemizde her Mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Bu haftanın kutlanmasındaki temel amaç; trafik kazalarında yaşanan sıkıntılar olarak gösterilebilir. Zira, trafik kazası sonrası yaralanmalarda yapılacak olan ilk yardımın hayati derecede önemi vardır. Kaza mahallinde, kazazedeye yapılacak olan ilk yardım kazazedenin hayatta kalmasını sağlamaktadır. Trafikte araç kullanan sürücülerin temel ilk yardım bilgisine sahip olmaları elzemdir. Trafikte ilk yardım hayat kurtarır sloganı ile her sürücünün ilk yardım eğitimi alarak, ilk müdahale yapar hale gelmeleri sağlanmalıdır.

Dar anlamda ilk yardımın tanımını: "İlkyardım, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır" şeklinde özetleyebiliriz.

Okulumuzda "Trafik ve İlk Yardım Haftası" öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iş birliği içerisinde hazırladığı materyal ve panolarla kutlanmış; öğrencilere trafikte kurallara uymanın önemi aktarılmıştır.

Nis

Bu hafta öğrencilerimiz ile "Polis Haftası" kapsamında materyaller yapıp polislerimizin görevlerini ve önemini pekiştirdik.

Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Anketi (TALIS) Çalışması